Székely Bertalan

Székely Bertalan

Székely Bertalan festőművész szívesen töltötte idejét a faluban, sok alkotása született itt. Örökségét az óvodában is hűen őrizzük.

Tájház

Tájház

A néphagyományok őrzésének fontos színtere a Tájház, ahol mi óvodások sűrűn megfordulunk. A gyerekek mindig érdeklődve hallgatják az idősek elbeszéléseit a régi időkről, régi mesterségekről.

Madarak és fák napja

Madarak és fák napja

Ha tavasz, akkor eljön a Madarak és fák napja is. Ilyenkor virágokat ültetünk, fűvel-fával ismerkedünk, és csoportonként más - más technológiával színes tablókat készítünk.

Rajziállítás

Rajziállítás

Minden esztendőben megrendezzük a gyerekek munkáiból készült Rajzkiállítást. Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a képi ábrázolás technikáinak fejlesztésére: sokat rajzolunk, festünk. Az elkészült alkotásokon ez egyértelműen tükröződik. Szülők, gyerekek egyaránt szívesen nézegetik ezt a színes tárlatot.

Néptánc találkozó

Néptánc találkozó

Már szinte hagyománynak számít, hogy évről - évre képviseltetjük magunkat az Óvodások néptánc találkozóján. Sok munka van a műsor összeállításával és betanulásával, de a siker kárpótol mindenért.

Műsoraink

Műsoraink

A falusi ünnepségeken mindig nagy tetszést arat az óvodások műsora. Legyen szó Falukarácsonyról, Szüreti mulatságról a legnagyobb tapsot mindig a legkisebbek kapják.

Szüret

Szüret

A régi falusiak életében mindig nagy esemény volt a szüret. Nincs ez másképpen ma sem! Ilyenkor az oviban mustot készítünk, eszünk-iszunk, jót mulatunk....

Társadalmi munka

Társadalmi munka

Minden évben kétszer - tavasszal és ősszel - megmozdul az ovi apraja - nagyja. Együtt szépítjük a kertet, játszóteret. Szülők, nagyszülők mindig aktívan kiveszik a részüket a munkából.

Székely kert

Székely kert

A falu központi részén található Székely kert sok rendezvénynek ad otthont. Az ovisok is sűrűn látogatják: kirándulások, szánkózások színtere, árnyas fái alatt jól esik megpihenni...